Besteding opbrengst 2016

De opbrengst van het gala dat plaatsvond op 12 december 2016 ging naar Libanon en werd besteed aan:

Noodhulp

330 Syrische- en Libanese families hebben noodhulp ontvangen in de Bekaa vallei. Deze hulp is gericht op de specifieke behoefte van elke familie. Deze families ontvangen hulp en begeleiding, afhankelijk van wat er nodig is, zoals medische hulp, onderwijs, juridische bijstand, psychosociale hulp of hulp bij terugkeer in de leefomgeving.

Onderwijs in het Interim Care Centre

De kinderen in het Interim Care Centres alsmede de kinderen van de families in de Bekaa vallei krijgen kwalitatief niet-formeel onderwijs in het Interim Care Centre. SOS Kinderdorpen zorgt niet alleen voor het onderwijs, maar zorgt ook voor de logistiek van de kinderen naar deze onderwijs locaties.

Psychosociale hulp voor kinderen in Bekaa

Van de 330 families in Bekaa ontvangen 495 tot 990 Syrische kinderen en 330 tot 660 Libanese kinderen psychosociale hulp vanuit een mobiele hulp bus in samenwerking met andere NGO’s/ VN/ hulpinstanties.

Plaatsing van kinderen uit de Interim Care Centres in een SOS kinderdorp

Kinderen die verblijven in de Interim Care Centres, waarvan geen directe (of indirecte) familie gevonden wordt binnen een jaar, worden volgens een zorgvuldige procedure opgevangen in een van de SOS kinderdorpen in Libanon.

Benieuwd naar de uitvoering van het noodhulp programma in de Bekaa Vallei en de bijbehorende uitdagingen?

Klik op de onderstaande button en lees het interview met de lokale noodhulp coördinator Luciana (Engelstalig).