Jawa & Shaza Manla

Love this post.0

Jawa Manla (1996) en haar jongere zusje Shaza (2003) zijn geboren in Aleppo en groeiden op in Damascus, Syrië. Via Egypte kwamen ze in 2015 terecht in Haarlem.

Jawa is één van de grootste muzikale talenten van Syrië. Op jonge leeftijd toerde ze al als professioneel muzikant door o.a. Egypte en Turkije.
In 2009 won ze tijdens een prestigieus internationaal concours een beurs die haar in staat stelde les te krijgen van Ud grootmeesters.
Sinds 20016 studeert ze voor haar bachelor wereldmuziek aan de hogeschool voor de Kunsten, Codarts, in Rotterdam.

Shaza begon ook al jong met muziek. Ze kreeg les aan het Sulhi Al Wadi Instituut in Damascus en studeerde Qanoun bij de Opera in Cairo.
Op jonge leeftijd gaf ze al concerten in Egypte met professionele musici.

In 2017 won ze het concours voor Jonge Componisten, georganiseerd door het Nederlands Blazers Ensemble.

De zussen vormen samen (met een percussionist) het ensemble Qasyoun, opgericht in 2014. Hun eerste optreden was voor de BBC radio in Cairo in april 2015.

In Nederland trad Qasyoun op in de TV-show ‘Vrije Geluiden’, het World Blend Café, Grachtenfestival, Haarlemmer Houtfestival, Incubate, Women Unlimited en in Rasa en Splendor.

https://jawamanla.wixsite.com/jawamanla

Related

Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns)

Topsport in de Duinen Gastvrijheid met klasse is onze passie. Elk gerecht op de kaart wordt met liefde en vakmanschap bereid en vol aandacht en passie aan tafel geserveerd. Restaurant de Bokkedoorns, op een steenworp afstand van Haarlem en Amsterdam, bevindt zich midden in een uniek duingebied met een wijds uitzicht over een betoverend duinmeer. […]

Love this post.0

Philippe Favie (Le Mortier)

  Le Mortier is de naam van een “lieu-dit” in St. Nicolas-de-Bourgueil in het hart van de Loirevallei. In de heuvels boven het dorp ligt een kleine wijngaard (30 are) genaamd Le Bas Mortier. Omdat de wijngaard in 2015 is herplant, zal het nog een paar jaar duren voordat we u deze wijn kunnen laten […]

Love this post.0