Jawa & Shaza Manla

Love this post.0

Jawa Manla (1996) en haar jongere zusje Shaza (2003) zijn geboren in Aleppo en groeiden op in Damascus, Syrië. Via Egypte kwamen ze in 2015 terecht in Haarlem.

Jawa is één van de grootste muzikale talenten van Syrië. Op jonge leeftijd toerde ze al als professioneel muzikant door o.a. Egypte en Turkije.
In 2009 won ze tijdens een prestigieus internationaal concours een beurs die haar in staat stelde les te krijgen van Ud grootmeesters.
Sinds 20016 studeert ze voor haar bachelor wereldmuziek aan de hogeschool voor de Kunsten, Codarts, in Rotterdam.

Shaza begon ook al jong met muziek. Ze kreeg les aan het Sulhi Al Wadi Instituut in Damascus en studeerde Qanoun bij de Opera in Cairo.
Op jonge leeftijd gaf ze al concerten in Egypte met professionele musici.

In 2017 won ze het concours voor Jonge Componisten, georganiseerd door het Nederlands Blazers Ensemble.

De zussen vormen samen (met een percussionist) het ensemble Qasyoun, opgericht in 2014. Hun eerste optreden was voor de BBC radio in Cairo in april 2015.

In Nederland trad Qasyoun op in de TV-show ‘Vrije Geluiden’, het World Blend Café, Grachtenfestival, Haarlemmer Houtfestival, Incubate, Women Unlimited en in Rasa en Splendor.

https://jawamanla.wixsite.com/jawamanla

Related

Donij van Doorn

Photo credit: Frank Steijns De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht. Daaropvolgend maakte zij twee jaar deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakerprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de […]

Love this post.1

Een sterrenchef en sommelier bij u thuis

Sterrenchef Mark Gratama van toprestaurant ML of Sterrenchef Jozua Jaring van toprestaurant Ratatouille komt samen met Sommelier Marjolein van Kreij van wijnhuis Vinites bij u thuis een sterrendiner of -lunch bereiden voor een gezelschap van maximaal 10 personen. Op vrijdag en zaterdag is er topdrukte in de restaurants, maar op zondag of elke andere dag […]

Love this post.6