Jack Plooij

Love this post.0

Jack Plooij (Amsterdam, 10 mei 1961) is een Nederlandse tandarts en sportverslaggever.

Levensloop

Plooij studeerde na zijn middelbare school (het Hermann Wesselink College in Amstelveen) tandheelkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1986 studeerde hij daar cum laude af en werd gevraagd aan de KU te Nijmegen een proefschrift te schrijven. In 1991 verdedigde hij zijn proefschrift en werd doctor in de medische wetenschappen. Op dit moment heeft Plooij een verwijspraktijk voor implantologie in Den Haag, waar hij nog steeds drie dagen per week patiëntenbehandeling doet.

Via het team van Frans Verschuur kwam Plooij meer en meer in aanraking met de autosport. In Monza vroeg racepresentator Olav Mol of hij ‘pitspion’ wilde zijn. Met een walkietalkie gaf hij alle informatie vanuit de pitsstraat door aan Mol in de commentaarpositie.

Plooij werkte zeven jaar voor RTL, samen met Olav Mol. Gezamenlijk verhuisden zij naar SBS 6 en maakten daar samen programma’s. Naast de F1 maakten ze de eerste Red Bull Flugtag, de Red Bull Zeepkistenrace en de Strandrace. Mol keerde begin 2007 terug naar RTL maar Plooij bleef bij SBS 6. Naast de Champ Car World Series kreeg hij nog twee projecten van SBS. Het Nationaal Verkeers Examen mocht hij samen met Milika Peterson presenteren. Ook deed hij commentaar bij de Domino Day-uitzendingen, samen met Leo Oldenburger.

Jack Plooij schreef met Olav Mol Gas op de Plank en Dakar 2007. Samen reden ze twee jaar (2006 en 2007) de Dakar-rally door de woestijn.

Sinds maart 2016 is Jack Plooij opnieuw reporter bij de Nederlandse sportzender Ziggo Sport. Jack komt tijdens Formule 1-races met live-updates uit de pitstraat en interviewt de coureurs.

Related

Men2B

Men2B is ontstaan uit de gelederen van meervoudig Nederlands kampioenskoor Whale City Sound uit Zaanstad. Uit de vriendschap tussen dirigent Martijn, assistent- dirigent Patrick, bass Martin en lead Peter ontstond de muzikale klik, in juni 2014 was de (kick) start van kwartet Men2B een feit. Vanwege de muzikale en persoonlijke klik tussen de heren ontstond […]

Love this post.0

VIP box Wieler zesdaagse

Eén van de eerste grote sportevenementen van het jaar is de Zesdaagse van Rotterdam. Elk jaar komen in Rotterdam Ahoy de beste baanrenners ter wereld samen. Zes dagen felle wielerstrijd in de koppelkoers, achter de derny en op de sprint. Absolute topsport. Gezellige ambiance. En een uitgebreid en afwisselend programma! U kunt dit spektakel van […]

Love this post.7

Gesigneerd Heren Hockey EK Kampioensshirt

Het is 27 augustus 2017, de finale van het Europees Kampioenschap hockey voor mannen: Nederland-België. Nederland verloor kansloos in de poule van hetzelfde België. En het dreigt weer fout te gaan. Nederland loopt een snelle achterstand op van 0-2, maar dan… Een ‘forehand’ van Robbert Kemperman die als een raket het net vindt, gevolgd door […]

Love this post.3