Donij van Doorn

Love this post.1
Photo credit: Frank Steijns

De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht. Daaropvolgend maakte zij twee jaar deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland.

In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakerprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen.

Rollen die de veelzijdige sopraan vertolkte zijn Despina in Così fan Tutte, Lucia in The Rape of Lucretia, Susanna in Il Segreto di Susanna, Valencienne in Die lustige Witwe, Lisa in Das Land des Lächelns, Frau Anna Reich in Die lustige Weiber von Windsor, Bubikopf in Der Kaiser von Atlantis, Miss Pinkerton in The Old Maid and the Thief, Second Woman in Dido and Aeneas, Ninfa in L’Orfeo van Monteverdi en Ottilie in Im Weißen Rößl.

Op het gebied van concertzang soleerde Donij onder andere in Bach’s Matthäus PassionJohannes Passion en Weihnachtsoratorium, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse, Händel’s Messiah, Haydn’s Die Jahreszeiten, Rossini’s Petite Messe Solenelle en Gounod’s Messe Solenelle de Sainte Cécile.

Zij stond veelvuldig voor kinderen op het toneel bij Holland Opera, onder meer in de rol van Sam in Suikertantes en als Louise in 4 Musketiers.

Sinds drie jaar gaat ze als soliste met André Rieu de wereld over.

Related

Sporttas en Keepers handschoenen gesigneerd door Edwin van der Sar

Zijn entree in de eredivisie op 23 april 1991 als invaller voor de geblesseerde Stanley Menzo was schoorvoetend. Edwin van der Sar zag zichzelf niet als Ajax-keeper en dacht dat zijn plafond een club als FC Den Haag zou zijn. Maar ‘Sar’ werd de grootste doelman uit de roemruchte Ajax-geschiedenis. Ter beschikking gesteld door de […]

Love this post.6

Gesigneerd shirt Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy speelde van 1993 tot en met 2012 voor achtereenvolgens FC Den Bosch, sc Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV en Málaga CF. Ruud speelde 2 seizoenen (2009-2010 / 2010-2011) bij Hamburger SV. Hij speelde daar in totaal 44 duels en maakte 17 doelpunten. De internationale goaltjesdief bewees zich al in […]

Love this post.4

Een ervaring in het Frans Hals Museum voor 15-20 personen!

De directeur geeft u graag een kijkje achter de schermen van het museum! Nadat u bent ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers, geniet u van een unieke privé rondleiding begeleidt door Ann Demeester directeur van het museum zelf. U heeft het museum voor uzelf want deze ervaring vindt plaats voordat het museum opent. […]

Love this post.0