Donij van Doorn

Love this post.1
Photo credit: Frank Steijns

De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht. Daaropvolgend maakte zij twee jaar deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland.

In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakerprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen.

Rollen die de veelzijdige sopraan vertolkte zijn Despina in Così fan Tutte, Lucia in The Rape of Lucretia, Susanna in Il Segreto di Susanna, Valencienne in Die lustige Witwe, Lisa in Das Land des Lächelns, Frau Anna Reich in Die lustige Weiber von Windsor, Bubikopf in Der Kaiser von Atlantis, Miss Pinkerton in The Old Maid and the Thief, Second Woman in Dido and Aeneas, Ninfa in L’Orfeo van Monteverdi en Ottilie in Im Weißen Rößl.

Op het gebied van concertzang soleerde Donij onder andere in Bach’s Matthäus PassionJohannes Passion en Weihnachtsoratorium, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse, Händel’s Messiah, Haydn’s Die Jahreszeiten, Rossini’s Petite Messe Solenelle en Gounod’s Messe Solenelle de Sainte Cécile.

Zij stond veelvuldig voor kinderen op het toneel bij Holland Opera, onder meer in de rol van Sam in Suikertantes en als Louise in 4 Musketiers.

Sinds drie jaar gaat ze als soliste met André Rieu de wereld over.

Related

Bart van Berkel (Petossi)

Pe.tos.si, afgeleid van boerenkoolstamppot op zijn Brabants, het icoon van onze Nederlandse keuken. Zo bescheiden als onze keuken kan zijn, zo adaptief is deze met alle smaken die wereldwijd ontdekt zijn. Voor ons staat Petossi dan ook voor;  de smaak van het seizoen waarbij authentieke producten en multiculinaire invloeden de hoofdrol spelen op het bord. “WE LOVE CULTURE”  Chef Bart van Berkel Bart van Berkel won in 2014 het derde […]

Love this post.0

Late Night Serenade

Wil je je bruiloft, feestje, borrel, diner, festival, of bedrijfsfeest op een leuke manier muzikaal aankleden? Wij spelen de leukste covers in alle stijlen! Van jazz tot top40, van country tot 90’s dance! Met heel veel speel-ervaring, een hoog entertainment gehalte en een groot repertoire zorgen wij voor de passende muzikale bijdrage aan uw evenement! […]

Love this post.0

ABBA Dance

Met deze band gaat het dak er gegarandeerd af! Lisa, Marieke, Robert, Ed, Arnd en Walter zorgden onlangs voor een daverend succes met hun debuutoptreden in het Patronaat. De songs van ABBA klonken nog nooit zo swingend : niet dansen is geen optie!

Love this post.0