Frans Molenaar

Love this post.0

Frans Molenaar wordt terecht de ‘modekoning’ van Nederland genoemd vanwege zijn prominente rol in de ontwikkeling van de Nederlandse mode.

Hij was niet de eerste Nederlandse couturier, maar wel de eerste die ook echt ontwerper was. Hij maakte geen Nederlandse varianten op Parijse mode, maar ontwikkelde een eigen stijl: grafisch, strak en modern.

Vooral de ontwerpen uit zijn beginjaren tonen zijn eigenzinnigheid en deze hebben nog niets van hun zeggingskracht verloren.

Zijn handschrift was altijd herkenbaar, of hij dat nu toepaste op zijn couture, de vele bedrijfskleding die hij ontworpen heeft, zijn confectie collecties of zijn uitstapjes naar glaswerk, fietsen, auto’s, brillen, gordijnen, vloerkleden, relaxstoelen etc.

In september 2015 zou Frans Molenaar zijn 100e collectie getoond hebben. Het is nu gebleven bij 98 collecties, want hij overleed in januari van dat jaar.

De Frans Molenaar-prijs, die hij in 1995 in het leven riep om jong couturetalent op weg te helpen, is onlangs voor de 21e keer uitgereikt en zal middels een royaal bedrag uit zijn nalatenschap nog jarenlang in leven blijven.

Zo houdt hij zowel zijn naam als zijn geliefde couturevak in stand.

Vanavond kunt u bieden op een couturestuk uit het archief van Frans Molenaar, dat speciaal voor u gemaakt zal worden.

Startbedrag: € 3.000

Related

VV Volendam voetbalshirt gesigneerd door Jan Smit

Jan Smit en VV Volendam zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden en wij mogen als volgende kavel iets aanbieden waar zowel Hij als Zij op zullen azen. Een origineel voetbalshirt van VV Volendam met daarop de handtekening van de vertolker van het Nederlandse lied: onze aller Jan Smit.

Love this post.0

Een dag mee als ‘ploegleider’ van Roompot – Oranje Peloton!

Welke sportliefhebber droomt er niet van? Een profwielerkoers meemaken vanuit de auto van de ploegleider. De 100% Nederlandse ploeg van onder andere Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard laat je de wedstrijd van dichtbij beleven. Van start tot finish de heroïek en hectiek van het wielrennen meemaken vanuit het hart van het peloton. […]

Love this post.0

Haarlem Experience

Een fantastisch (bedrijfs)uitje voor 35 personen, varen door de prachtige grachten van Haarlem in de open sloep ‘Bravo’ van ’t Smidtje Canal Cruises gevolgd door een 3-gangen diner in restaurant Toost aan het prachtige Haarlemse Spaarne. Een ware Haarlem Experience! Datum in overleg. Startbedrag: € 1.500

Love this post.0