Frans Molenaar

Love this post.0

Frans Molenaar wordt terecht de ‘modekoning’ van Nederland genoemd vanwege zijn prominente rol in de ontwikkeling van de Nederlandse mode.

Hij was niet de eerste Nederlandse couturier, maar wel de eerste die ook echt ontwerper was. Hij maakte geen Nederlandse varianten op Parijse mode, maar ontwikkelde een eigen stijl: grafisch, strak en modern.

Vooral de ontwerpen uit zijn beginjaren tonen zijn eigenzinnigheid en deze hebben nog niets van hun zeggingskracht verloren.

Zijn handschrift was altijd herkenbaar, of hij dat nu toepaste op zijn couture, de vele bedrijfskleding die hij ontworpen heeft, zijn confectie collecties of zijn uitstapjes naar glaswerk, fietsen, auto’s, brillen, gordijnen, vloerkleden, relaxstoelen etc.

In september 2015 zou Frans Molenaar zijn 100e collectie getoond hebben. Het is nu gebleven bij 98 collecties, want hij overleed in januari van dat jaar.

De Frans Molenaar-prijs, die hij in 1995 in het leven riep om jong couturetalent op weg te helpen, is onlangs voor de 21e keer uitgereikt en zal middels een royaal bedrag uit zijn nalatenschap nog jarenlang in leven blijven.

Zo houdt hij zowel zijn naam als zijn geliefde couturevak in stand.

Vanavond kunt u bieden op een couturestuk uit het archief van Frans Molenaar, dat speciaal voor u gemaakt zal worden.

Startbedrag: € 3.000

Related

Unieke huiskamerconcert van Veldhuis & Kemper!

Ze staan momenteel niet gezamenlijk in het theater maar voor SOS Kinderdorpen maken ze graag een uitzondering! Remco (Veldhuis) en Richard (Kemper) komen bij u thuis en verzorgen voor u en uw gasten een miniconcert met nummers uit hun oeuvre. Van Ik Wou Dat Ik Jou Was tot Volkomen Kut, van Blonde Krullen tot In […]

Love this post.0

Mercedes-Benz Museum en AMG-motorenfabriek

AMG organiseert een aantal (maan)dagen in april/mei/oktober met een ‘open’ AMG Spirit (AMG Emotion tour genaamd). Exacte data worden pas voorjaar 2017 bekend. Als onderdeel van dit event worden het beroemde Mercedes-Benz Museum en de AMG-motorenfabriek bezocht. Inbegrepen zijn: het AMG-event + overnachting + diner + de dag voor het event museumbezoek met lunch voor […]

Love this post.0

1001 nacht in Marrakesh

Verblijf 3 nachten in de Pool Suite 19 van El Fenn in Marrakesh. Deze hotelkamer is in de race voor meest sexy hotelkamer in de Mr.&Mrs. Smith Collection. Deze suite is gelegen op de eerste verdieping van het hotel in Marrakesh en heeft een privé terras met zwembad met uitzicht op de Medina. Geniet van een […]

Love this post.0